Klasika, kterou u nás máme rádi všichni.
- 1h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
uvařené 600 g |
600 g |
uvařené 800 g |
800 g |
6 kusů |
6 kusů |
600 ml |
600 ml |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Maso uvaříme v tlakovém hrnci do měkka a nakrájíme na kostičky.
Zatím co se maso vaří, rozmícháme vejce v mléce a uvaříme těstoviny.
-
Plech na pečení s vysokými okraji vytřeme papírovým ubrouskem s kapkou oleje.
Maso, flíčky, mléko s vejci i vývar dáme na plech, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme. Nesolíme. Maso a vývar z masa bývá obvykle hodně slaný, a proto není třeba dosolovat.
Pečeme v troubě na 170 - 180 stupňů přibližně 30 - 40 minut do zlatova.
Makronutrienty
62%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 779 kJ | 3 285 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 785 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,1 g
1,33 g |
106 g
5,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,51 SVJ | 10,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,83 g
1,89 g |
20,4 g
7,96 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 44,8 g |
Sůl | 0,583 g | 2,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů