- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
batáty, sladké brambory
|
175 g |
cibule sladká, šalotka
|
1 kus |
quinoa světlá
|
80 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované
|
240 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
rajčata
|
70 g |
červená paprika
|
0,3 kusu |
cuketa
|
0,3 kusu |
špenát, čerstvé listy
|
1 hrst |
sýr parmazánového typu
|
10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě quinou (já použila tříbarevnou).
Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a chvilku restujeme. Poté přidáme vše ostatní, tj. na menší kostičky nakrájený batát, cuketu, papriku a rajčata. Nezapomeneme ani na fazole, které jsme před tím propláchli. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i třeba česnek nebo bylinky dle chuti), podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud není vše měkké. Ke konci také vmícháme quinou a překrájené listy špenátu.
Pokud chceme můžeme do pokrmu přidat i nějaký sýr - já jsme si celý pokrm posypala parmazánem
Makronutrienty
70%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 467 kJ | 1 878 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 449 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,9 g
1,64 g |
68,2 g
6,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,69 SVJ | 6,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,33 g
0,508 g |
9,37 g
2,05 g |
Bílkoviny | 5,03 g | 20,3 g |
Sůl | 0,249 g | 1 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů