Dortíčky s jahodovou šlehačkou

Dagmar Kazdová

Dortíčky s jahodovou šlehačkou

Tento dezert je velmi efektní a nikterak složitý...návštěva ocení!

Postup přípravy

  1. Vyložíme si pečícím papírem menší plech. Já jsem použila velikost 25 cm x 32 cm.

    Ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, pak mouku s práškem do pečiva a kakao.

    Těsto vylijeme na pekáček a upečeme při 180 °C.

  2. Do šlehačky vsypeme jahodovou náplň, přidáme lžíci cukru a ušleháme do tuha.

  3. Z vychladlého piškotového plátu vykrájíme kolečka. Spodní kolečko potřeme jahodovou marmeládou, nastříkáme jahodovou šlehačku. Přiložíme druhé kolečko. Opět nastříkáme šlehačku a ozdobíme jahodou.

    Necháme vychladit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte