Čokoládové dortíčky - bez lepku, mléka, sóji

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Čokoládové dortíčky - bez lepku, mléka, sóji

Hmmm vůně kávy a čokolády, to by mohlo jít. Nebo ne? Čokoládovo-kávová kolečka bez lepku, mléka, sóji a příp. vajec

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/

Postup přípravy

  1. Do misky si odvážíme mouku a kakao, přimícháme lískooříškovou mouku a cukr. Ve jiné misce prošleháme Vegavajo s teplou vodou a necháme 5 minut odstát. Hmotu nebo 1 vejce přidáme k moučné směsi a přistrouháme celý objem tuku. Rukama uhněteme lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.

  2. Troubu nahřejeme na 175°C. Těsto rozdělíme na 3 - 4 díly, které rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské folie na pláty o výšce 0,5-0,8 cm. Vykrajovátko obalíme řeznou plochou v mouce a z plátu těsta (po sundání horní folie) vykrajujeme tvary sušenek, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 8- 10 minut. POZOR upečení se vzhledem k barvě sušenek špatně odhaduje, proto zkuste jednu opatrně sundat a podívat se jestli je dostatečně propečená, ale není černá.....

  3. Upečené sušenky necháme zcela vychladnout a pak teprve sundaváme z plechu.

  4. ČOKO krém: Čokolády rozpustíme na vodní lázni s kakaem, rozpustnou kávou a smetanou. Až se směs promícháním spojí, sundáme z lázně a necháme za občasného míchání zcela vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí čokoládovou hmotu prošleháme v hladký krém. Přendáme jej do trezírovacího sáčku s ozdobnou špičkou a spojujeme jím vždy dvě kolečka k sobě. Povrch horního kolečka dozdobíme krémem a kávovým aromatizovaným zrnkem. Necháme vychladit.

  5. Dáme opatrně do krabice. (Krémem je plníme cca 2-4 dny před Vánoci, sušenky si můžeme udělat dopředu i několik týdnů....)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte