Dezert krásně voní citrónem, máslem a lowcarb (nízkosacharidové) složení ho zařazuje mezi zdravější zůsob mlsání...přitom to asi ani nepoznáte.
Krásný dezert upekla Boženka Vaculková, děkujeme :)
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto I. | |
---|---|
máslo čerstvé
|
100 g |
mandlová mouka
|
100 g |
xylitol
|
2 lžíce |
citrón
kůra i šťáva
|
1 kus |
vajíčka
|
2 kusy |
Těsto II. | |
vajíčka
|
3 kusy |
xylitol
|
2 lžíce |
citrón
|
2 kusy |
mandlová mouka
|
75 g |
Postup přípravy
-
100g rozpuštěného másla, 100g mandlové mouky, 2 lžíce sladidla, citr kůra a šťáva z 1 citrónu, 2 vejce smíchat, dát na menší plech s vymazaným pečícím papírem, péct na 180st 15 minut.
-
Pak vyndat, na vychladlý plát dát další těsto :3 vejce, 2-3 lžíce sladidla, šťávu a kůru ze 2 citrónů, 75g mandlové mouky. Péct ještě 20 minut (zkoušet špejlí).
Makronutrienty
26%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 217 kJ | 974 kJ |
Kalorická hodnota | 291 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
1,72 g |
9,41 g
1,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,941 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,2 g
8,38 g |
20,1 g
6,7 g |
Bílkoviny | 9,18 g | 7,34 g |
Sůl | 0,144 g | 0,115 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů