Nízkosacharidový recept, který se dá snadno obměňovat podle chuti a toho, co zrovna máme v lednici.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
350 g |
350 g |
40 g |
40 g |
10 g |
10 g |
5 g |
5 g |
60 g |
60 g |
25 g |
25 g |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 150 g |
150 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si na pánev dáme rozehřát ghí, ke kterému přidáme mleté hovězí maso a koření dle chuti. k tomu přidáme lžící rajčatového protlaku a restujeme.
Na jinou pánev dáme květákovou rýži (měla jsem mraženou) a restujeme dokud není hotová. Pokud je třeba, tak přidáme trochu vody. Osolíme a přidáme zelenou část jarní cibulky.
Na mojí verzi salsy si nakrájíme na drobnější kostičky červenou papriku, chilli papričku dle chuti, červenou cibuli a rajčata - osolíme, opepříme, přidáme koriandr, sůl a šťávu z limety.
Mraženou kukuřici dáme do cedníku a propláchneme horkou vodou do změknutí. Fazole z konzervy propláchneme vodou, abychom je zbavili nálevu. Avokádo nakrájíme na kostičky.
Vše pak hezky naskládáme na talíř, můžeme dozdobit koriandrem nebo jarní cibulkou. Můžeme přidat také sýr, zakysanou smetanu nebo guacamole.
Makronutrienty
26%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 487 kJ | 2 635 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 630 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,39 g
0,508 g |
29,1 g
2,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,539 SVJ | 2,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,92 g
3,54 g |
37,4 g
19,1 g |
Bílkoviny | 8,45 g | 45,7 g |
Sůl | 0,173 g | 0,937 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů