Ideální jako předkrm, svačinka nebo i lehká letní večeře.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
bresaola, sušené hovězí maso
|
100 g |
rukola
|
1 hrst |
parmezán
|
20 g |
rajčata cherry
|
5 kusů |
olivový olej panenský
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Příprava je velmi jednoduchá. Plátky bresaoly vyskládáme na talíř. Na to rozprostřeme rukolu, překrájená cherry rajčata a na hoblinky nastrouhaný parmazán. To celé osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citrónovou šťávou a kvalitním olivovým olejem.
Lze podávat takto samostatně, případně doplnit kouskem nějakého kvalitního pečiva.
Makronutrienty
10%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 731 kJ | 1 922 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 459 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,11 g
0,387 g |
8,18 g
1,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,311 SVJ | 0,818 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
2,71 g |
29,1 g
7,14 g |
Bílkoviny | 16,5 g | 43,5 g |
Sůl | 1,64 g | 4,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů