
- 1h
- 16 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
brambory konzumní pozdní
|
1 kg |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
hladká mouka pšeničná
|
4 lžíce |
česnek
|
4 stroužky |
majoránka sušená drhnutá
|
2 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Oloupané brambory nastrouhejte na hrubo. Přidejte vejce, mouku, česnek, koření a pořádně promíchejte.
Dejte na velký plech (na pečící papír) a rovnoměrně rozetřete. Kdo chce, může papír potřít vepřovým sádlem.
Pečte asi hodinu na 180 st.
Makronutrienty
81%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 417 kJ | 306 kJ |
Kalorická hodnota | 99,8 kcal | 73,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20 g
0,234 g |
14,7 g
0,172 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,35 g
0,353 g |
0,99 g
0,259 g |
Bílkoviny | 3,42 g | 2,51 g |
Sůl | 0,327 g | 0,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů