Zdravý nízkosacharidový dezert od Lady Michové, děkujeme!
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
erythritol, sukrin
|
60 g |
dýňové pyré
dýni i se slupkou nakrájíme na kostky, uvaříme do měkka, pak scedíme a rozmixujeme tyčovým mixérem
|
200 g |
bílý jogurt smetanový
|
100 g |
mandlová mouka
|
120 g |
ořechy vlašské mleté
|
50 g |
mouka kokosová
|
30 g |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
skořice mletá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Kakaový krém | |
máslo čerstvé
|
100 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
erythritol, sukrin
|
4 lžičky |
Tvarohový krém | |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
erythritol, sukrin
|
1 lžička |
Navrch | |
čokoláda hořká, 90%
|
20 g |
Postup přípravy
-
Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt a pyré a zašleháme a pak smíchané sypké ingredience a dobře promícháme. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto dáme do dortové formy (boky vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 25 - 30 minut, podle typu trouby.
-
Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme půlkou kakaového krému. Přiklopíme a natřeme zbytkem. Dáme zatuhnout do ledničky. Pak natřeme tvarohovým krémem a nazdobíme. Necháme uležet v ledničce přes noc.
-
Ušleháme si suroviny na krémy.
-
Posypáno nasekanou 99% čokoládou.
Makronutrienty
19%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 073 kJ | 1 234 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 295 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,22 g
2,38 g |
8,31 g
2,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,722 SVJ | 0,831 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,1 g
9,91 g |
26,5 g
11,4 g |
Bílkoviny | 7,81 g | 8,99 g |
Sůl | 0,309 g | 0,356 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů