Takový ten lowcarb nedělní oběd :)
Další dobroty i zde:
https://www.instagram.com/p/CfOk-Q4LxGx/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 35m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Řízky | |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti
|
500 g |
vajíčka
|
2 kusy |
sýr eidam 45% uzený,
|
100 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
100 ml |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
+ obalovací směs (mandlová mouka, LSD
[lahůdkové sušené droždí], semínka [sezam - bílý, černý, lněné])
|
1 špetka |
Kaše | |
květák
|
0,5 kusu |
máslo čerstvé
|
20 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
Okurkový salát | |
okurka
|
1 kus |
voda
|
0,5 litru |
ocet kvasný lihový
|
1 lžička |
čekankový sirup
|
10 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčka si smícháme se sýrem a mlékem. Poté obalujeme - nejdřív napatleme vajíčka se sýrem a pak v obalovací směsi. Pekla jsem v HF (Klarstein VitAir) na 180 stupňů 30 minut.
-
Květák rozdělíme na menší růžičky a dáme vařit v osolené vodě doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco - program dušení 5 minut). Poté rozmixujeme, zjemníme máslem a dosolíme.
-
Okurku si nastrouháme a ve vodě rozmícháme ocet, sirup, sůl a pepř dle vlastní chuti, zalijeme okurky a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
13%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 448 kJ | 3 081 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 736 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,21 g
0,884 g |
15,2 g
6,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,221 SVJ | 1,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,03 g
3,35 g |
55,3 g
23,1 g |
Bílkoviny | 6,82 g | 46,9 g |
Sůl | 1,1 g | 7,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů