- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
280 g |
280 g |
360 g |
360 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, okořeníme a opečeme na másle ghí zprudka na pánvi dozlatova. Poté dáme na 10 minut do trouby na 180 stupňů. Maso vyjmeme z pánve a necháme bokem odpočinout.
Do pánve s výpekem od masa dáme hořčici, poté smetanu a povaříme do požadované hustoty, dopepříme a případně dosolíme.
Menší neoloupané brambory uvaříme ve vodě do měkka. Poté je zcedíme a orestujeme je na troše másla ghí - osolíme je a opepříme. Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě.
Makronutrienty
38%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 398 kJ | 2 808 kJ |
Kalorická hodnota | 95,2 kcal | 671 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,17 g
1,36 g |
50,5 g
9,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,717 SVJ | 5,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,79 g
2,66 g |
33,7 g
18,8 g |
Bílkoviny | 7,02 g | 49,5 g |
Sůl | 0,084 g | 0,593 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů