- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Brambory | |
---|---|
brambory konzumní pozdní
|
400 g |
cibule
|
1 kus |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Po uvaření ještě horké oloupeme.
-
Cibuli nakrájíme na proužky, které pečeme nasucho na nepřilnavé pánvi až začne vonět. Dbáme na to, aby se nepřipálila a nezčernala.
-
K oloupaným bramborům přidáme opečenou cibuli, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Rozšťoucháme
Makronutrienty
76%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 428 kJ | 1 126 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 269 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,6 g
1,07 g |
46,4 g
2,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,76 SVJ | 4,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,33 g
0,826 g |
8,76 g
2,17 g |
Bílkoviny | 2,1 g | 5,53 g |
Sůl | 0,609 g | 1,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů