I když je tato lowcarb omáčka trochu jiná než klasická, je naprosto skvělá.
Děkujeme Ladě Michové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
vývar masový domácí
|
500 ml |
rajský protlak
|
200 g |
bobkový list celý sušený
|
3 kusy |
erythritol, sukrin
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
mrkev
|
1 kus |
sojová omáčka shoyu
|
2 lžičky |
Knedlík LC | |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
vajíčka
|
1 kus |
čerstvý sýr
|
20 g |
mandlová mouka
|
2 lžíce |
psylium
|
0,5 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Maso | |
hovězí pupek, flank steak
Je to vařený hovězí pupek z polévky.
|
300 g |
Postup přípravy
-
V půl litru domácího hovězího vývaru jsem rozmíchala 200 g rajčatového protlaku, přidala 3 bobkové listy (nové koření mi bohužel došlo), 1 kávovou lžičku erythritolu (nebo dle chuti) a sůl. Chvíli jsem to povařila, pak jsem přidala jednu vařenou mrkev a rozmixovala.
Zároveň s protlakem jsem přidala ještě i 2 lžičky tmavé sójové omáčky - to je tip od mého táty. Omáčka je pak krásně rudá. Ovšem díky té mrkvi ji mám nakonec víc do oranžova. ????
-
1 vejce, 1 necelá lžíce rozpuštěného másla, 1 vrchovatá lžíce žervé, 2 lžíce mandlové mouky, půl lžíce psyllia, asi třetina čajové lžičky prášku do pečiva, sůl - vše jsem důkladně smíchala a dala do mikrovlnky na 2,5 minuty.
Dávám to do velkého půllitrového hrnku, proto mají takový tvar, krájím pak svisle.
Makronutrienty
30%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 441 kJ | 2 696 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 644 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,73 g
0,533 g |
35 g
3,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,573 SVJ | 3,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,37 g
2,85 g |
38,9 g
17,4 g |
Bílkoviny | 6,8 g | 41,5 g |
Sůl | 0,607 g | 3,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů