
Sytá polévka jako od babičky...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
hlávkové červené zelí
|
550 g |
cibule červená
|
1 kus |
batáty, sladké brambory
|
200 g |
vývar zeleninový domácí
|
800 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 ml |
sůl
|
1 lžička |
pepř barevný celý
|
10 g |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
olivový olej
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
V hrnci si na oleji osmažím cibuľku, pridám pokrájanú kapustu,batáty takto to spolu dusim 10 minut, potom zalejem teplým vývarom a varím ešte 15/20minùt.
-
Ak je zelenina uvarená už len rozmixujem, pridám sladkù smotanu a dochutím korením, soľou, muškátovým orieškom a citon. šťavou.
Makronutrienty
59%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 194 kJ | 854 kJ |
Kalorická hodnota | 46,4 kcal | 204 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,3 g
1,38 g |
23,3 g
6,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,53 SVJ | 2,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,61 g
1,25 g |
11,5 g
5,52 g |
Bílkoviny | 1,02 g | 4,47 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů