Plněná pečená kulatá cuketa

Oli

Plněná pečená kulatá cuketa 1 další fotka

V čase cuket je fajn si toto zajímavé lowcarb jídlo udělat.

Děkujeme Lucii Bravencové za recept :)

Postup přípravy

  1. Ukrojíme vršek kulaté cukety a vydlabeme vnitřek. Pokud se nám

    povede vydlabat i pevnou hmotu, nakrájíme ji na kousky. Ale

    raději necháme dostatečně silnou stěnu.

    Rozpálíme troubu na 190 stupňů.

  2. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, sůl, pepř.

    Když změkne, osmahneme i maso.

    Nakonec přidáme salsu a promícháme.

  3. Směs po sběračkách vlijeme do cukety, kterou jsme si dali na plech

    na pečicí papír. Upěchujeme. Pečeme do změknutí, cca hodinu.

    Pokud pečeme s poklopem z cukety, trvá pečení déle. Po půl hodině je vhodné odkrýt a dopéct bez poklopu.

  4. Podáváme upečenou směs, je spíše v tekuté formě. Dá se vydlabat

    i upečený vnitřek cukety. Druhý den už bývá ztuhlejší.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte