Zdravý losos, rychlá úprava a oběd, který chutná všem:)
- 1h:10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Losos | |
---|---|
losos filet
|
400 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžičky |
sůl
|
4 špetky |
česnek stroužky
|
2 kusy |
rozmarýn
|
1 snítka |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Porce lososa ze strany s kůží několikrát svrchu nařízneme a rozložíme na prkénko kůží dolů, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odpočívat.
-
Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a smažíme na oleji s trochou másla, dvěma roztlačenými stroužky česneku a snítkou čerstvého rozmarýnu.
Makronutrienty
3%
69%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 636 kJ | 1 389 kJ |
Kalorická hodnota | 152 kcal | 332 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,886 g
0,02 g |
1,93 g
0,044 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,089 SVJ | 0,193 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,64 g
1,99 g |
16,7 g
4,34 g |
Bílkoviny | 19 g | 41,4 g |
Sůl | 1,05 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů