
Bezmasý lowcarb oběd či příloha, zeleninu dle sezóny.
Děkujeme Věře Husákové za krásný tip :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
červená řepa
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
červená paprika
|
1 kus |
zelená paprika
|
1 kus |
ředkvičky
|
10 kusů |
žampiony čerstvé
|
200 g |
brokolice
|
1 kus |
olivový olej
|
2 lžíce |
sůl česneková
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Dip | |
majonéza
|
1 lžíce |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu(mimo brokolice) nakrájím na stejné kusy, žampiony na čtvrtky, ředkvíčky přepůlím, osolím, opepřím, poliji olejem a rukama promíchám.
-
Rozehřeji si troubu na 220°C a zeleninu peču 15 minut, přidám růžičky brokolice, promíchám a peču dalších 10-15 minut.
-
Dip - kopr si najemno posekáme, vše společně smícháme.
Makronutrienty
54%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 257 kJ | 2 176 kJ |
Kalorická hodnota | 61,3 kcal | 520 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,76 g
2,87 g |
57,3 g
24,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,676 SVJ | 5,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,51 g
0,562 g |
29,8 g
4,77 g |
Bílkoviny | 2,25 g | 19,1 g |
Sůl | 3,62 g | 30,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů