Ano, lowcarb rohlíčky jsou díky nivě a pršutu dosti slané. Proto jsem je podávala jen s bylinkovým (nesoleným) tvarohem.
Pokud se vám recept líbí, můžete vše pohromadě najít zde:
https://www.instagram.com/p/CdkrQLpLPrK/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 33m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
sýr s modrou plísní, niva
|
200 g |
lučina
příště dám 200 g
|
100 g |
vajíčka
|
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
5 g |
šunka sušená, pršut, prosciutto
(slanina, šunka, nebo nic, já ho měla dlouho v lednici a potřebovala jsem ho zpracovat)
|
150 g |
mandlová mouka
|
70 g |
mouka lněná
|
50 g |
mák
na posypání
|
1 lžíce |
Tvaroh | |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nivu nastrouháme a promícháme s vejcem a Lučinou. Přidáme na kostičky nakrájený pršut, prášek do pečiva, mouky a vytvoříme těsto, z kterého tvarujeme rohlíčky. Posypeme mákem a dame do trouby na 180 stupňů cca 30 minut, do zezlatnutí.
-
Bylinky si v kávomlýnku rozmixujeme na jemno a zamícháme do tvarohu, opepříme a kdo potřebuje lehce osolí.
Makronutrienty
11%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 182 kJ | 1 625 kJ |
Kalorická hodnota | 283 kcal | 388 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,05 g
1,85 g |
6,93 g
2,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,505 SVJ | 0,693 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,5 g
8,31 g |
30,9 g
11,4 g |
Bílkoviny | 17 g | 23,3 g |
Sůl | 1,95 g | 2,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů