Sytý lowcarb guláš, s kedlubnou taky dobrý :)
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
kedlubna
|
0,5 kusu |
klobása
(2 nožičky Salsiccie)
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
cuketa
|
0,5 kusu |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
paprika pálivá mletá
|
1 lžička |
majoránka sušená drhnutá
|
0,5 lžičky |
vývar masový domácí
|
500 ml |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
V jednom hrnci opečeme klobásu a kedlubnu, v druhém cibuli a cuketu. Ke klobáse a kedlubně nasypeme koření a necháme rozvonět, poté zalijeme vývarem a vaříme doměkka. K cibuli a cuketě nalijeme taky trochu vývaru, povaříme doměkka a rozmixujeme. Přilijeme do druhého hrnce a provaříme.
Makronutrienty
13%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 434 kJ | 2 596 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 621 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,1 g
0,61 g |
12,6 g
3,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,21 SVJ | 1,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,36 g
4,84 g |
50 g
29 g |
Bílkoviny | 5,68 g | 34 g |
Sůl | 1,06 g | 6,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů