
Oblíbené lowcarb jídlo, i děti ho milují.
Děkujeme Jana June za bezva recept v sezóně cuket :)
Instagram a více receptů: https://instagram.com/lowcarb_fit_tipy?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
- 50m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
maso mleté
|
400 g |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
hořčice dijonská
|
2 lžičky |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,3 lžičky |
olivový olej
|
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
50 g |
cuketa
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Maso smícham se všemi přísadami a prokládám mezi kolečka cukety. Naskládám do pekáčku, zasypu ještě sýrem a pokapu oliv olejem. Peču na 200°C cca 40 minut, než je cuketa měkká.
Makronutrienty
13%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 507 kJ | 2 010 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 481 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,54 g
0,105 g |
10 g
0,416 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,254 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,68 g
3,32 g |
34,4 g
13,1 g |
Bílkoviny | 8,69 g | 34,4 g |
Sůl | 0,702 g | 2,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů