Pokud vám zbyla vařená quinoa, tyhle lívance budou hotové raz dva. A jsou moc dobré:)
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
hladká mouka špaldová celozrnná
|
1 hrnek |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
jablka
|
1 kus |
olivový olej
|
3 lžíce |
quinoa světlá
nebo 1 hrnek uvařené
|
0,3 hrnku |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
podmáslí
|
1 hrnek |
Postup přípravy
-
Quinou uvaříme v 1 hrnku vody a necháme zchladnout.
Jablko nastrouháme a smícháme s quinoou. Můžeme přidat vanilkový extrakt, variací ale bude také skořice, kardamom nebo perníkové koření.
Veškeré další tekuté suroviny a vejce rozšleháme. Podmáslí můžeme nahradit kefírem, obyčejným mlékem nebo dokonce vodou. Olivový olej může nahradit rozpuštěné máslo, ghí nebo kokosový olej.
Sypké suroviny smícháme.
Nakonec vše vymícháme na těsto v míse. Podmáslí můžete přidávat postupně, podle toho, jak mouka saje. Smažíme na nepřilnavé pánvi.
Makronutrienty
63%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 743 kJ | 305 kJ |
Kalorická hodnota | 178 kcal | 72,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,9 g
2,18 g |
9,82 g
0,894 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,39 SVJ | 0,982 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,3 g
1,34 g |
2,58 g
0,55 g |
Bílkoviny | 7,67 g | 3,15 g |
Sůl | 0,393 g | 0,161 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů