Jedna z mých nejoblíbenějších nízkosacharidových snídaní - lahůdková omeleta. Doplním samozřejmě čerstvou zeleninou.
Děkujeme Ladě Michové ra tip:)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
vajíčka
|
2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
3 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
sýr tvrdý přírodní
|
30 g |
šunka krůtí
|
50 g |
majonéza
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V hrnku rozkvedlám dvě vajíčka a 3 lžičky lahůdkového droždí. Smažím pomalu na másle. Když je zespodu hotová, otočím na pánvi, pokladu plátky tvrdého sýru a dosmažím z druhé strany. Mezitím se sýr rozpustí.
-
Přendám na talíř, pokladu šunkou, pomažu trochou majonézy a stočím.
Makronutrienty
4%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 078 kJ | 2 465 kJ |
Kalorická hodnota | 258 kcal | 589 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,6 g
0,85 g |
3,67 g
1,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,16 SVJ | 0,367 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,2 g
7,89 g |
48,4 g
18 g |
Bílkoviny | 14,8 g | 33,9 g |
Sůl | 0,539 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů