KUŘECÍ SRDÍČKA DUŠENÁ NA ŠPEKU A JASMÍNOVÁ RÝŽE

Danula

KUŘECÍ SRDÍČKA DUŠENÁ NA ŠPEKU A JASMÍNOVÁ RÝŽE

Tohle jídlo kluci prostě milujou. A většinou už stojí v kuchyni s hlubokými talíři v jedné a s velkými lžícemi v druhé ruce. To aby dostali pokud možno obří porci a mohli se okamžitě pustit do "bagrování".

A vůbec není výjimkou, že se po deseti minutách nenápadně plíží do kuchyně pro nášup...

Postup přípravy

  1. V "papiňáku" nechám roztopit na kostičky nakrájený špek, vsypu kuřecí srdíčka (já je ještě podélně půlím), zaliju vodou a dusím asi 45 minut.

  2. Pak nechám v hrnci dojít, část vývaru odeberu na "záklechtku", tzn. že v odebrané vychladlé části vývaru rozkvedlám trochu hladké mouky, vliju zpět k masu, promíchám a nechám provařit. Přidám sojovou omáčku, trochu worchesteru, sůl a mletý pepř a ještě lehce povařím.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte