KUŘECÍ ŘÍZEČKY MARINOVANÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

KUŘECÍ ŘÍZEČKY MARINOVANÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ

Kubíka mrzelo, že jsme ten štědrovečerní bramborový salát snědli moc rychle. Tak jsem mu slíbila, že si ho při nejbližší příležitosti zase uděláme a dáme si k němu třeba řízečky.

Takže ho ten můj nápad nadchl rovnou dvakrát...

Postup přípravy

  1. V misce smícháme "suché" ingredience a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby. Pokud nám nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.

  2. Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu "zaklimatizovat". Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte