Znáte kuře balsamico? Ne? Je to vynikající recept ze středomořské kuchyně na kuře v marinádě. Je nejenom super rychlý ale také velmi jednoduchý na přípravu. A chutná i dětem!
- 2h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na marinádu | |
---|---|
4 lžíce |
4 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
Další suroviny: | |
kuřecí paličky - spodní stehna 8 kusů |
8 kusů |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Začněte tím, že si připravíte marinádu. Česnek utřete se solí. V míse pak smíchejte všechny potřebné ingredience. Do výsledné marinády vložte paličky, scezenou cizrnu a dobře promíchejte. Přesypte na pekáč. Následně pekáč zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte v lednici marinovat. Nejméně 30 minut, ideálně přes noc.
Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a pečte paličky přibližně 1 hodinu a 15 minut až 1 hodinu a 30 minut. Kuře by mělo být dobře propečené, maso by mělo začít odpadávat od kosti a uvnitř by nemělo zůstat růžové. Cizrna pak poslouží jako část zdravé přílohy. A můžete podávat.
Tento recept je univerzální, takže stejnou marinádu můžete použít i pro jiné druhy nebo kusy masa - např. stehna, nebo i celé kuře.
Makronutrienty
17%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 719 kJ | 4 677 kJ |
Kalorická hodnota | 172 kcal | 1 118 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,13 g
0,502 g |
33,4 g
3,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,513 SVJ | 3,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,96 g
2,31 g |
64,8 g
15 g |
Bílkoviny | 14,9 g | 96,8 g |
Sůl | 0,828 g | 5,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů