Kuře balsamico

Jídelní plán

Kuře balsamico

Znáte kuře balsamico? Ne? Je to vynikající recept ze středomořské kuchyně na kuře v marinádě. Je nejenom super rychlý ale také velmi jednoduchý na přípravu. A chutná i dětem!

Postup přípravy

  1. Začněte tím, že si připravíte marinádu. Česnek utřete se solí. V míse pak smíchejte všechny potřebné ingredience. Do výsledné marinády vložte paličky, scezenou cizrnu a dobře promíchejte. Přesypte na pekáč. Následně pekáč zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte v lednici marinovat. Nejméně 30 minut, ideálně přes noc.

    Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a pečte paličky přibližně 1 hodinu a 15 minut až 1 hodinu a 30 minut. Kuře by mělo být dobře propečené, maso by mělo začít odpadávat od kosti a uvnitř by nemělo zůstat růžové. Cizrna pak poslouží jako část zdravé přílohy. A můžete podávat.

    Tento recept je univerzální, takže stejnou marinádu můžete použít i pro jiné druhy nebo kusy masa - např. stehna, nebo i celé kuře.

    Začněte tím, že si připravíte marinádu. Česnek utřete se solí. V míse pak smíchejte všechny  potřebné ingredience. Do výsledné marinády vložte paličky, scezenou cizrnu a dobře promíchejte.  Přesypte na pekáč. Následně pekáč zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte v lednici marinovat. Nejméně 30 minut, ideálně přes noc. 
Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a pečte paličky přibližně 1 hodinu a 15 minut až 1 hodinu a 30 minut. Kuře by mělo být dobře propečené, maso by mělo začít odpadávat od kosti a uvnitř by nemělo zůstat růžové. Cizrna pak poslouží jako část zdravé přílohy. A můžete podávat. 
Tento recept je univerzální, takže stejnou marinádu můžete použít i pro jiné druhy nebo kusy masa - např. stehna, nebo i celé kuře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte