KAPR NA ČESNEKU S TOPINAMBUREM A SALÁTEM

Oli

KAPR NA ČESNEKU S TOPINAMBUREM A SALÁTEM

Skvělé lowcarb jídlo, ryba + zelenina = ideál!

Děkujeme Věře Husákové za recept :)

Postup přípravy

  1. Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené olejem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.

  2. 4 ks topinamburu umyji kartáčkem pod tekoucí vodou a osuším, pak nakrájím na cca 0,5 cm silné plátky, dám na pečící papír a postříkám olejem z rozprašovače, osolím a opepřím. Peču na 200°C 20-30 minut.

  3. Salát: vše si nakrájíme, spojíme zakysanou smetanou a dokořeníme solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte