Skvělé lowcarb jídlo, ryba + zelenina = ideál!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
400 g |
400 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
4 oříšky |
4 oříšky |
Topinambur | |
400 g |
400 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Salát | |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
10 kusů |
10 kusů |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené olejem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.
-
4 ks topinamburu umyji kartáčkem pod tekoucí vodou a osuším, pak nakrájím na cca 0,5 cm silné plátky, dám na pečící papír a postříkám olejem z rozprašovače, osolím a opepřím. Peču na 200°C 20-30 minut.
-
Salát: vše si nakrájíme, spojíme zakysanou smetanou a dokořeníme solí a pepřem.
Makronutrienty
33%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 534 kJ | 3 764 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 900 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,59 g
1,67 g |
53,6 g
11,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,759 SVJ | 5,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,96 g
2,94 g |
63,2 g
20,7 g |
Bílkoviny | 6,64 g | 46,9 g |
Sůl | 0,738 g | 5,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů