Špagety s hráškovým pestem a ricottou jsou lehký a svěží letní recept. Zdravý a plný bílkovin. A jestli máte rádi hrášek, tak neskutečně dobrý:)
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na těstoviny: | |
---|---|
160 g |
160 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Na omáčku: | |
200 g |
200 g |
lze nahradit lžící bazalkového pesta 1 hrst |
1 hrst |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme podle návodu na balení.
Hrášek zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Česnek utřeme a necháme probublat s hráškem. Jakmile je hrášek měkký, rozmixujeme spolu s ricottou a bazalkou dohladka. Postupně přidáváme vodu, abychom dosáhli hladké konzistence. Můžeme pro zvýraznění chuti přidat trochou citronové šťávy. Osolíme a opepříme dle chuti.
Na talíři zastříkneme lžící olivového oleje, ozdobíme bazalkou, parmazánem a můžeme podávat.
Makronutrienty
66%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 883 kJ | 2 443 kJ |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 584 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,1 g
1,43 g |
80,4 g
3,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,91 SVJ | 8,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,13 g
3 g |
16,9 g
8,3 g |
Bílkoviny | 8,64 g | 23,9 g |
Sůl | 1,18 g | 3,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů