Jahodový cheesecake - LC

Laduš

Jahodový cheesecake - LC

Je to jeden z lowcarb nejlepších dezertů, jaké jsem kdy jedla. Tvarohová vrstva je heboučká a nadýchaná jako peříčko, přímo pohlazení na jazyku. Jahody dodávají ten správný šmrnc. Celkově dokonalá harmonie chutí. :)

Postup přípravy

  1. V misce jsem smíchala všechny suroviny na korpus a ručně vypracovala těsto. Dortovou formu (mám o průměru 21 cm) jsem vymazala máslem a těsto namačkala na dno. Pak jsem jej lžící uhladila, aby byl povrch stejnoměrný.

    Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby a pekla jsem 15 minut na 180 stupňů. Potom jsem nechala korpus trochu vychladnout a mezitím jsem si připravila krém.

  2. V míse jsem prošlehala mascarpone, ricottu, tvaroh, cukr, vanilku a citrónovou šťávu, aby vznikla hladká směs. Potom jsem po jednom přidávala vejce. Když přidáváte vejce, musíte míchat ručně, opatrně a ne moc dlouho, protože nechceme do krému nahnat vzduch. To by se pak mohlo stát, že by se při pečení nafouknul a potom by nám spadnul.

    Krém jsem nalila na korpus a opět vložila do předehřáté trouby, na jejíž dno jsem dala plech s vodou. Pára dodá cheesecaku potřebnou jemnost a krém se nevysuší.

    Pekla jsem jednu hodinu na 180 stupňů.

  3. Důležité je cheesecake nepřepéct, aby nebyl suchý. Že je hotový poznáte tak, že když poklepete na formu, tak se krémová vrstva chvěje. Nebojte, ono to pak v lednici ještě ztuhne.

    Během pečení troubu neotvírejte, až tak 10 minut před dopečením.

    Po upečení jsem cheesecake nechala vychladnout v troubě s otevřenými dvířky. Až měl pokojovou teplotu, dala jsem ho do lednice na pár hodin.

  4. Připravila jsem si jahodovou vrstvu. Plátky želatiny jsem namočila na 10 minut do studené vody. Rozmrzlé jahody jsem promixovala, přidala cukr, citrónovou šťávu a na špičku lžičky červené gelové barvivo a krátce povařila. Ještě do horkého rozvaru jsem vmíchala vymačkanou želatinu a důkladně promíchala.

    Jahodovou vrstvu jsem přelila na cheesecake.

    Nechala jsem zatuhnout v ledničce přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte