- 2h
- 50 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
420 g |
cukr moučka
|
140 g |
máslo
|
280 g |
ořechy vlašské mleté
|
60 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
Náplň | |
cukr moučka
|
150 g |
ořechy vlašské mleté
|
150 g |
rum (originál tuzemský)
|
1 lžíce |
marmeláda rybízová, džem
|
4 lžíce |
Poleva | |
poleva cukrářská čokoládová
|
200 g |
ořechy vlašské
|
25 kusů |
Postup přípravy
-
Ze surovin udělat těsto,dát odpočinout.Vykrojit tvary a upéci asi 10 min na 170 st.
-
Suroviny na náplň smíchat, slepovat vždy 2 kusy k sobě, polít polevou a zdobit půlkou ořechu.
Makronutrienty
63%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 908 kJ | 633 kJ |
Kalorická hodnota | 456 kcal | 151 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
53,4 g
28,8 g |
17,7 g
9,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,34 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,1 g
9,83 g |
8,34 g
3,26 g |
Bílkoviny | 6 g | 1,99 g |
Sůl | 0,023 g | 0,008 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů