Lehce pikantní a lahodné placaté nudle s cuketovými nudličkami.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nakrájenou jarní cibulku (nebo normální). Cukety omyjeme, vydlabeme vnitřky, nakrájíme na cca 16 proužků (i se slupkou), podle délky cukety rozkrojíme v polovině či ve třetinách a přidáme do pánve k cibulce. Osolíme, ochutíme špetkou pálivé papričky, můžeme i opepřit, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka (můžeme podlít trochou vody).
-
Mezitím uvaříme těstoviny Fettucine či Tagliatelle ve větším množství osolené vody dle návodu a slijeme je. Těstoviny promícháme s dušenou zeleninou a ihned podáváme.
Makronutrienty
39%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 132 kJ | 532 kJ |
Kalorická hodnota | 31,5 kcal | 127 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,38 g
0,576 g |
13,7 g
2,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,338 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,78 g
0,173 g |
11,2 g
0,7 g |
Bílkoviny | 2,46 g | 9,95 g |
Sůl | 0,248 g | 1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů