
Klasický americký moučník - ale zdravěji, bez mouky a oslazený jen trochou medu.
- 45m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
fazole červené ve slaném nálevu sterilované propláchnuté a okapané fazole z 1,5 400g plechovky, jsou to 2 hrnky fazolí bez nálevu 360 g |
360 g |
3 kusy |
3 kusy |
rozpuštěné vlažné 75 g |
75 g |
75 g |
75 g |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
cejlonská 0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
75 g |
75 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny dohromady dohladka rozmixujte, směs by měla mít hustotu asi jako bramborová kaše.
-
Směs rovnoměrně rozprostřete do menšího pekáčku (15 x 25 cm) vyloženého pečicím papírem a pečte při 170 °C zhruba 30 až 35 minut. Hotové brownies by neměly být úplně suché, na vpíchnutou špejli by se mělo upečené těsto trochu lepit. Podávejte po zchladnutí.
Makronutrienty
51%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 889 kJ | 668 kJ |
Kalorická hodnota | 212 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,4 g
0,843 g |
16,1 g
0,634 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,14 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
6,53 g |
8,88 g
4,91 g |
Bílkoviny | 8,37 g | 6,3 g |
Sůl | 0,524 g | 0,394 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů