
Jednoduchá polévka z dýně Hokkaido
- 40m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
máslo čerstvé
|
20 g |
cibule
|
0,5 kusu |
petržel kořenová
|
50 g |
mrkev
|
70 g |
celer
|
70 g |
dýně Hokkaido
|
600 g |
voda
|
2 litry |
sůl
|
1 lžíce |
tymián
|
0,5 lžičky |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na másle, přidáme vodu, dýni, sůl a koření, vaříme do měkka. Rozmixujeme a případně dochutíme.
-
Na talíři lze obohatit dýňovými semínky.
Makronutrienty
68%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 57,6 kJ | 206 kJ |
Kalorická hodnota | 13,8 kcal | 49,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,08 g
0,804 g |
7,45 g
2,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,208 SVJ | 0,745 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,621 g
0,37 g |
2,22 g
1,32 g |
Bílkoviny | 0,35 g | 1,25 g |
Sůl | 0,532 g | 1,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů