Domácí křupavé máslové sušenky s parmezánem (bez vajec)

Dvě v troubě

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Domácí křupavé máslové sušenky s parmezánem (bez vajec) 5 dalších fotek

Dlouhou dobu jsem hledala ten správný recept, až jsem na něj narazila a musím vám říct, že je to naprostá pecka.

Vždycky jsem hledala recept na sušenky, který by byly jako ty kupované máslové klubky.

Sušenky jsou křupavé. Nádherně voní po másle. Už během pečení se to doma krásně rozvonělo. Vydrželi jsme je během chladnutí nesníst, ale pak jsme se do nich pustili a byly ty tam.

Postup přípravy

  1. Do mísy jsem dala máslo, k němu jsem přisypala moučkový cukr a sůl. Máslo s cukrem a solí jsem šlehala na vysoké otáčky do světlé pěny. V půlce šlehání, asi po 5 minutách jsem stěrkou stáhla máslo ze stěn mísy, aby se vše rovnoměrně šlehalo. Ve šlehání jsem pokračovala dalších 5 minut. Nakonec jsem postupně na nižší otáčky zašlehala hladkou mouku. Mouku zašlehejte na 2x.

  2. Kdo chce, přidá do těsta parmezán. Poté opět budu šlehat na nízké otáčky. Až v úplném závěru jsem otáčky zvýšila na maximum a krátce jsem směs prošlehala.

  3. Kdo chce, připraví si zdobící špičku a cukrářský sáček. Do sáčku jsem dala polovinu směsi. Těsto šlo hůř vytlačit, proto sáček neplňte celý. Ze sáčku jsem vytlačila vzduch a na plech vyložený pečícím papírem jsem tvořila kytičky. Kdo nemá zdobící sáček nebo ho nechce použít, vytvoří si z těsta 15 g kuličky a ty na plechu lehce zploští.

  4. Připravený plech jsem položila na jiný vyšší plech. Je to proto, že kdybyste do trouby dali jen ten jeden plech se sušenkami, žár ze spodní části trouby půjde přímo na plech a spodek sušenek by se mohl chytit. Tím, že dáte plech se sušenkami na hlubší plech, bude spodek sušenek krásně dozlatova.

  5. Ještě předtím, než jsem vložila sušenky do trouby, udělala jsem na nich vzor vidličkou.

  6. Sušenky jsem pekla 15 minut v předehřáté troubě na 185°C.

  7. Hotové sušenky nechte vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte