Domácí Ajvar - zeleninová pikantní směs

Domácí Ajvar - zeleninová pikantní směs

Báječná pochoutka k masům, v sezóně skvěle zpracujeme nadbytek zeleniny.

Více receptů na od Iris Stranska Roger Ruiz na:

https://www.instagram.com/p/Cg4m4drg6V9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Postup přípravy

  1. Papriky a lilky dame pect do trouhy na 200° cca 30 minut. Pote prendame do hrnce nebo misy, prikryjeme folii a nechame zapotit cca 15 minut. Slupky oloupeme, vyndame jadrince a nakrajime na mensi kousky.

  2. Rajčata sparime horkou vodou,oloupeme a nakrajime na male kousky.

    Na olivovem oleji nechame zesklovatet cibuli, cesnek a pridame zeleninu.Vse rozmixujeme, dochutime soli, peprem, uzenou palivou paprikou, bylinkami a varime na mirnem ohni do pozadovane hustoty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte