Oblíbené a efektní nízkosacharidové phoštění či dezert...
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
120 g |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
vajíčka
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
3 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
2 lžíce |
kokosový olej
|
1 lžíce |
Krém | |
máslo čerstvé
|
100 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
80 g |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
Postup přípravy
-
Pekla jsem na 170°C, čas jsem nehlídala. Jakmile se těsto nelepilo na špejli.
-
V kastrůlku si rozpustím máslo, následně čokoládu. Poté vypnu a nechám mírně vychladnout. Přidám tvaroh, promíchám a dala jsem chladit za okno.
Makronutrienty
23%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 396 kJ | 1 050 kJ |
Kalorická hodnota | 334 kcal | 251 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
4,52 g |
8,86 g
3,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,886 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,5 g
12,9 g |
21,5 g
9,74 g |
Bílkoviny | 11 g | 8,29 g |
Sůl | 0,087 g | 0,066 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů