Lowcarb Čokoládový cheesecake pro mlsné jazýčky k odpolední kávičce!!!
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
korpus | |
---|---|
datle sušené
|
25 g |
ořechy lískové
|
50 g |
mandle blanšírované
|
50 g |
kokos sušený, chipsy
|
25 g |
máslo
|
70 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
30 g |
krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém
|
250 g |
čerstvý krémový sýr
|
300 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie)
|
50 g |
zakysaná smetana
|
4 lžíce |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
50 g |
Postup přípravy
-
Do dortové formy o průměru 20cm napěchujeme směs na korpus a necháme ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme dva druhy krému. Navrstvíme napřed bílý krém potom hnědý krém. Navrch pocákáme čokoládou rozpuštěnou s máslem a posypeme třeba posekanými pistáciemi.
Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Makronutrienty
22%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 531 kJ | 1 182 kJ |
Kalorická hodnota | 366 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
5,53 g |
9,13 g
4,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,913 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,1 g
15,5 g |
25,6 g
12 g |
Bílkoviny | 8,28 g | 6,39 g |
Sůl | 0,213 g | 0,165 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů