Z ne zrovna tradičních surovin, přesto ale krásně krémová.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
avokádo
|
2 kusy |
citronová šťáva, čerstvá
|
4 lžíce |
voda
|
300 ml |
erythritol, sukrin
nebo pokud můžete med
|
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Avokáda rozpulte, vyndejte pecky a dužninu ze slupek vydlabte lžící a rozmixujte ji s citrónovou šťávou a zvoleným sladidlem rozpuštěným ve studené vodě.
-
Avokádovou směs nalijte do zmrzlinovače a nechejte v něm za stálého míchání namrazit. Ihned podávejte nebo až několik dnů uchovejte v mrazničce.
Makronutrienty
41%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 373 kJ | 730 kJ |
Kalorická hodnota | 89,1 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,18 g
0,362 g |
12,1 g
0,709 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,618 SVJ | 1,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,82 g
1,13 g |
15,3 g
2,22 g |
Bílkoviny | 1,11 g | 2,17 g |
Sůl | 0,028 g | 0,056 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů