- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
sojové maso, granulát
|
150 g |
mrkev
|
3 kusy |
zelené fazolové lusky mražené
|
150 g |
hrášek mražený
|
150 g |
škrob jemný
|
1 lžička |
bujón zeleninový
|
1 kus |
slunečnicový olej
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Sójový granulát (nebo kostky, to je jedno :-) nasypte do misky, přidejte bujón a nechte hodinu namočené. Po hodině sceďte a vývar nevylévejte, použijete později.
Mrkev si naškrábejte na proužky (jako cudle).
Na velkou pánev dejte kousek sádla a sójové maso opečte, aby mělo "kůrčičku". Přidejte zeleninu, osolte, promíchejte, trochu prohřejte, a vlijte vývar. Nechte chvilku provařit, aby zelenina změkla.
Pokud je třeba přidejte trochu vody, případně trochu vody se škrobem.
Koření používám směs na paelu od Davídka.
Ideální příloha je bulgur, kuskus nebo rýže.
Makronutrienty
56%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 479 kJ | 919 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 220 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
4,26 g |
30 g
8,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,31 g
0,112 g |
2,51 g
0,215 g |
Bílkoviny | 11 g | 21 g |
Sůl | 0,1 g | 0,191 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů