
Punč neodmysliteľne patrí k Vianociam.. a keďže sa nám už tak pekne zvianočnieva, tak tu je náš recept na výborný punč, ktorý zahreje.. a nielen pri srdci
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Punč | |
---|---|
víno červené jakostní
|
0,7 litru |
rum (originál tuzemský)
|
0,1 litru |
šťáva jablečná, mošt
|
200 ml |
čaj ovocný
|
100 g |
včelí med
|
1 lžíce |
Do punče | |
jablka
|
2 kusy |
pomeranč
|
1 kus |
grepfruit
|
100 g |
skořice celá
|
1 kus |
hřebíček celý
|
4 kusy |
badyán celý
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
7dcl kvalitného červeného suchého vína nalejeme do hrnca, pridáme 1dcl ovocného čaju, 1dcl rumu, 2dcl jablkovej šťavy, 1PL medu a zamiešame. Zahrievame na slabom plameni (nevaríme) až kým sa víno nespení.
-
Pridáme 3 drievka škorice, zopár klinčekov, 4 hviezdičky badiánu a ošúpané a na väčšie kusy nakrájané jablká, pomaranče, zelený grep a granátové jablko.
Makronutrienty
91%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 320 kJ | 1 316 kJ |
Kalorická hodnota | 76,4 kcal | 315 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,53 g
0,961 g |
35,1 g
3,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,853 SVJ | 3,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,515 g
0,025 g |
2,12 g
0,102 g |
Bílkoviny | 0,344 g | 1,41 g |
Sůl | 0,044 g | 0,179 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů