- 10m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Omeleta | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
nakrájené 20 g |
20 g |
|
strouhaný 50 g |
50 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
malé 6 kusů |
6 kusů |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na ghí necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí a nakrájená rajčátka. Osolíme a opepříme.
Vejce vidličkou dobře promícháme se sýrem a vlijeme na zelí. Posypeme sezamem. Zvlášť na malé pánvičce krátce opečeme nakrájené žampiony, které osolíme.
Hotovou omeletu přesuneme na talíř , poklademe žampiony a podáváme se salátem.
Makronutrienty
19%
48%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 397 kJ | 2 165 kJ |
| Kalorická hodnota | 94,9 kcal | 518 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,35 g
0,814 g |
18,3 g
4,44 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,335 SVJ | 1,83 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,69 g
3,3 g |
31 g
18 g |
| Bílkoviny | 8,19 g | 44,7 g |
| Sůl | 6,61 g | 36,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














