Jedno z lowcarb cukroví, které nesmí na Vánoce chybět.
Děkujeme Martinu Sekaninovi za krásný recept :)
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
125 g |
125 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Lehce nahřáté máslo (ca. 20-25 stupňů) vyšlehejte společně s cukrem, pak přidejte vejce s citronovou kůrou a dobře zašlehejte s ostatními surovinami.
Těsto přendejte do sáčku s řezanou špičkou (použil jsem francouzskou hvězdu 10 mm) a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte "banánky,,.
-
Dejte péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů až jsou banánky lehce do zlatova. Podle velikosti ca. 12-15 minut. Nechte na plechu vychladnout.
Po úplném vychladnutí slepte" banánky,, marmeládou a nechte do druhého dne rozležet.
Makronutrienty
22%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 414 kJ | 438 kJ |
Kalorická hodnota | 577 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,8 g
2,22 g |
3,42 g
0,403 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,88 SVJ | 0,342 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
54,8 g
19,8 g |
9,95 g
3,6 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 2,07 g |
Sůl | 0,077 g | 0,014 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů