Těstoviny (z červené čočky) s rajčatovou omáčkou, cuketou a parmazánem

Jíťa

Těstoviny (z červené čočky) s rajčatovou omáčkou, cuketou a parmazánem

Rychlé zdravé jednoduché hlavní jídlo pro celou rodinu. Těstoviny z červené čočky dodají extra minerální látky (např. železo a mangan), které naše tělo potřebuje. Můžete ale použít i ty klasické!

Postup přípravy

  1. Dáme vařit těstoviny :))

  2. Než se uvaří těstoviny, připravíme omáčku :) Cibulku a česnek osmahneme na pánvi na trošce oleje.

  3. Když cibulka zezlátne, přidáme koření (kari, červená paprika, oregáno), necháme ho trochu provonět a přidáme na kousky nakrájenou cuketu. Osmahneme cuketu, aby se trochu opekla a změkla.

  4. Do směsi na pánvi přidáme passatu. Omáčku na mírném ohni necháme zredukovat. Následně přidáme smetanu a ještě chvilku necháme, už na menším ohni, probublat. Nakonec smícháme uvařené těstoviny s omáčkou. TIP: Nechte těstoviny v omáčce na pánvi trošku "proležet" :) Natáhnou do sebe lépe omáčku i její chuť :)

  5. Nandáme vše na talíř a posypeme parmazánem nebo podobným sýrem :) Přidat můžete ještě čerstvá rajčátka. Dobrou chuť :))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte