Tyto pikantní špagety jsou vynikající pro milovníky ostřejších jídel. Pokud je máte raději jemnější, prostě vynechte papričky:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na těstoviny: | |
---|---|
180 g |
180 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Na omáčku: | |
60 g |
60 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 300 g |
300 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 hrst |
1 hrst |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale.
Cibulku nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Chilli můžete nakrájet na kolečka a osmahnout na oleji jako první, nebo najemno a restovat dohromady s cibulkou a sardinkami. Na kolečka bude ozdobnější - budete sypat až navrch na těstoviny - a také nebude tak pálit. My volíme nakrájet najemno a přidat do omáčky.
Přidáme nahrubo nasekané bazalkové listy - část si můžeme nechat na ozdobu.
Cibulku orestujeme na oleji dozlatova, přidáme česnek a scezené sardinky. Restujeme, ale dáváme pozor, aby se směs nechytla. Přidáme drcená rajčata, bazalku a na mírném plameni necháme probublávat, dokud se omáčka nezredukuje. Osolíme, opepříme dle chuti.
Servírujeme posypané parmazánem, můžeme zasypat také trochou bazalky a případně i osmahlou chilli papričkou.
Makronutrienty
72%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 671 kJ | 2 173 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 519 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,8 g
2,88 g |
83,6 g
9,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,58 SVJ | 8,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,14 g
1,09 g |
13,4 g
3,54 g |
Bílkoviny | 6,02 g | 19,5 g |
Sůl | 0,6 g | 1,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů