Sojanéza (vegan majonéza)

Soucitně.cz

Sojanéza (vegan majonéza)

Vyrobte si doma oblíbenou surovinu z ingrediencí podle své volby (pozor, s rýžovým mlékem to nefunguje!)

Postup přípravy

  1. Sójové mléko dáme do vysoké šlehací nádoby a za stálého šlehání přiléváme olej dokud není směs hustá (pozor, nedávejte příliš mléka - oleje musí být 2x tolik). Poté osolíme, okyselíme octem nebo citrónem, dochutíme hořčicí a necháme alespoň 30 minut vychladit v ledničce.

  2. Pokud máte zájem o dietní verzi, vyzkoušejte tuto:

    SOJANÉZA LIGHT

    300g silken tofu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, půl lžičky soli, 1 lžička hořčice, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky pepře.

    Všechny ingredience dáme do šlehacího mixéru a šlecháme do zhoustnutí. Poté dáme na alespoň 30 minut do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte