Rychlá, dobrá a zdravá svačinka, plná bílkovin. Vyzkoušejte.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
sardinky ve vlastní šťávě
|
120 g |
cibule
|
0,5 kusu |
hořčice dijonská
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
skyr, přírodní
|
200 g |
Postup přípravy
-
Cibulku nakrájíme najemno. Sardinky slijeme a rozmačkáme. Smícháme s tvarohem, cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Makronutrienty
16%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 430 kJ | 821 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 196 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,19 g
3,05 g |
6,1 g
5,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,319 SVJ | 0,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,97 g
0,616 g |
9,49 g
1,18 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 22 g |
Sůl | 0,627 g | 1,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů