
Skvělé barevné lowcarb jídlo od Terezy Kalašové, děkujeme :)
- 6h:35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí jazyk uzený
|
150 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
25 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
15 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
Pyré | |
kořenová zelenina směs
|
200 g |
zakysaná smetana
|
200 g |
čekankový sirup
|
10 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Jazyk osolte a vařte v pomalém hrnci 6 hodin na high nebo klasicky, dokud nebude jazyk měkký.
Zeleninu krátce povařte nebo nechte rozmrznout, rozmixujte spolu se zakysanou smetanou, solí, pepřem a lžičkou čekankového sirupu.
-
Uvařený jazyk oloupejte a nakrájejte. Obalte ve směsi droždí, sýru, papriky, soli a pepře a pečte na 180 stupňů 30 minut.
Makronutrienty
21%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 751 kJ | 4 535 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 1 084 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,82 g
3,02 g |
35,2 g
18,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,582 SVJ | 3,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,4 g
5,78 g |
81 g
34,9 g |
Bílkoviny | 8,66 g | 52,3 g |
Sůl | 0,534 g | 3,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů