
Rychlý a výborný lowcarb dezert, ke kávě jako stvořený :)
Děkujeme Lucii Horníkové za recept :)
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 18 cm | |
---|---|
mandle mleté
|
100 g |
máslo čerstvé
|
20 g |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
50 g |
xylitol
|
1 lžíce |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
mascarpone
|
250 g |
čekankový sirup
|
10 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
nastrouhat navrch
|
30 g |
Postup přípravy
-
Rozpustím čokoládu, smíchám s mandlemi, přidám máslo a sladidlo a udělám tužší těsto. Dám na dno formy a rozprostřu (dělám to s pečícím papírem, potom se to nelepí na ruce) a dám na chvíli do mrazáku.
-
Mezitím si vyšlehám šlehačku do tuha (musí být studená z lednice), po vyšlehání přidám mascarpone a opět aspoň 2 minuty šlehat na střední stupeň. Poté přidám sladidlo, promíchám a dám na korpus. Podle chuti nastrouhám buď čoko a nebo mužete ozdobit ovocem..
Necháme tuhnout nejlépe přes noc.
Makronutrienty
19%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 738 kJ | 1 043 kJ |
Kalorická hodnota | 415 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
5,05 g |
6,61 g
3,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 0,661 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,6 g
21,3 g |
23,7 g
12,8 g |
Bílkoviny | 5,98 g | 3,59 g |
Sůl | 0,069 g | 0,042 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů