Jednoduché lowcarb jídlo, nasytí a chutná :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Makrela | |
3 menší nebo 2 větší 500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Lilky podélně rozřízneme a osolíme , obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme , osolíme , opepříme ,pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové , vydlabeme a rozmačkáme , případně dochutíme.
-
Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem ( pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách , nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastyňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, ( oleje minimálně ). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.
Makronutrienty
8%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 577 kJ | 2 291 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 547 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,94 g
0,212 g |
7,72 g
0,842 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,194 SVJ | 0,772 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,22 g
2,28 g |
36,6 g
9,04 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 49,2 g |
Sůl | 0,901 g | 3,58 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů