![Limetkové srdce - LC](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/5280/2H8DSWU8L6/recipes.view.hero/83073378_2600871676848758_6305370036181663744_n.jpg)
Kdysi jsem někde viděla video se skořicovolimetkovými řezy. Složení se mi nelíbilo, ale kombinace chutí ano.
A také jsem chtěla vyzkoušet malou rozevírací srdcovou formu, co jsem dostala k Vánocům.
Tolik ke vzniku receptu...
Pokud budete chtít dortík cca 20cm,musite udělat z dvojité dávky.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pusinky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Korpus | |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
+ pusinky 2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme se špetkou soli a sladidlem do pevného sněhu. Přidáme mandle, kokosovou mouku a jemně vmícháme. Lžičkou uděláme hrudky na plech s pečícím papírem (foto v komentářích) Pečeme na 180° pět minut a pak snížíme na 100° a dosušíme, cca 10min.
-
Pusinky nalámeme do robotu, promixujeme na drť. Přidáme vše ostatní a znovu promixujeme.
Vznikne směs připomínající mokrý písek.Pokud máme folii, vyložíme s ní boky dortové formy. Směs namačkáme do formy. Dáme do lednice.
-
Smetanu vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh, sladidlo, šťávu a zašleháme.
Návršíme na korpus a uhladime.
Dáme vychladit. Formu rozevřeme, stáhneme folii.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
20%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 174 kJ | 1 102 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,45 g
2,55 g |
7,93 g
2,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,845 SVJ | 0,793 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,4 g
12,3 g |
22,9 g
11,6 g |
Bílkoviny | 8,45 g | 7,93 g |
Sůl | 0,416 g | 0,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů