Kuřecí kung pao s chilli ořechy

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Kuřecí kung pao s chilli ořechy

Rychlý oběd bez tuku...

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky a promícháme se škrobem. Nesolíme ani jinak nekořeníme. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní rozprostřeme a necháme bez míchání z jedné strany opékat do křupava.

  2. Zatím co se opéká maso, nakrájíme na proužky cibuli a pórek. Do hrnku nalijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a cukr. Promícháme.

  3. Jakmile je maso z jedné strany opečené, přidáme cibuli a opečeme druhou stranu. Tentokrát už musíme občas zamíchat, aby nám nezčernala cibule.

  4. Když je maso téměř hotové, přidáme do směsi ořechy a pórek a ještě asi 2 minuty opékáme.

    Nakonec směs zalijeme připravenou zálivkou a v případě potřeby dochutíme solí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte